TORREVIEJA ligger en timme söder om Alicante på Spaniens guldkust.

Torrevieja var från början en fiskeby. Namnet kommer från att byn byggdes runt ett gammalt torn. Idag bor det drygt 100 000 personer med cirka 180 olika nationaliteter i en levande stadsmiljö. Salt, fiske och turism är huvudsysslorna.

1986 köpte mina föräldrar hus där och vår första dotter lärde sig ta sina första steg. Torrevieja åkte vi till varje sommar, påsklov, höstlov och känns som sitt andra hem. Har ett stort hjärta där och behöver du hjälp att hitta din drömlägenhet eller hus, tveka inte kontakta mig. 

På sommaren är det full fart med turism och på vintern är det lugnare och fridfullt. Behagligt väder och älskar dess olika marknader att gå på.

Slutet på 90-talet importerade jag tyger därifrån, helt underbara tyger med dubbelbredd, 180 cm. I Sverige designade jag och sålde gardiner till företag och privatpersoner. Tyger som blev över gjorde jag kläder av och särskilt kappor av chinilltyger.

 

 

Mina FavoritMarknader
CITRUSMARKNAD är en stor söndagsmarknad där man kan köpa allt möjligt. Man åker förbi infarten till marknaden när man åker från flygplatsen till Torrevieja, den ligger mellan La Mata och Guardamar. Söndagar kl. 09-14. 

FREDAGSMARKNAD Torrevieja centrum med cirka 1 200 stånd, där kan man handla helt underbar  frukt, grönsaker, mat, godis, kläder, billiga skor, mattor, tyg, hantverk, smycken, kryddor, lokalt producerade ostar och mycket mer.  Att köpa kryddor är perfekt där, de har massor.

NATTMARKNAD är en liten och pålitlig marknad vid stadens strandpromenad. Den är alltid öppen kvällstid. Hantverksmarknaden på strandpromenaden är öppen varje dag.

PLAYA FLAMENCA Marknaden som ligger nära av det största Shopping Centrum "Zenia Boulevard" Marknad varje lördag,  där kan man köpa allt från färska frukter och grönsaker till kläder och gardiner.
Lördagar kl. 09-14. 

Marknader i närheten:
Måndagar: San Pedro 
Tisdagar: Mil Palmeras (kväll)
Onsdagar: La Mata
Torsdagar: Cabo Roig
Fredagar: Torrevieja
Lördagar: Playa Flamenca
Söndagar: CitronmarknadenSTRÄNDER
LA MATA är en härlig sandstrand som för många är en favorit. På stranden som sträcker sig flera kilometer kan du promenera långt. I havet utanför döljer sig troligtvis en jade-klippa, då man kan plocka oändligt med fin jade. Sanden är finkornig men vågorna ofta höga, gå längre bort på stranden för ett lugnare vatten.

CABO ROY är min personliga favorit. Det är långgrunt, och botten är väldigt fin. För att ta sig till mitt lilla smultronställe får man börja med att ta sig ned för klippan som växer sig hög vid strandens rygg. När det blir för varmt kan man dessutom passa på att gå en liten promenad längs berget.

Finns massor av stränder och det är det som är så bra med Torrevieja att man inte bara åker till en och samma strand hela tiden.


RESTAURANGER
Finns massor av restauranger, bra och dåliga. Min favorit som funnits länge och som står sig forrtfarande och är bäst, EL MUELLE!
Det är en av stans finaste, men för den sakens skull inte oöverkomligt dyr. Maten är mycket prisvärd, men tänk på att du under högsäsong i de flesta fall behöver boka bord i alla fall någon timme innan planerad middag.


FÄRDSÄTT
Finns bra med BUSSAR om man inte har egen bil.
Det går direktbussar från Alicante flygplats till Torrevieja. Bussen kostar ca. 7 euro och resan tar en timme!